top of page

מה עושים כשהירידה במשקל נעצרת? / סיגלית פז דיאטנית קלינית

לא פעם אני נתקלת באנשים המתוסכלים מכך שאינם מצליחים לרדת במשקל. הם עושים הכול לפי הספר, קונים את כל מוצרי הדיאט, אוכלים המון ירקות, עושים פעילות גופנית ועדיין המשקל לא זז.
אין ספק שתחושה זו מתסכלת ביותר ובעייתית מאוד כיוון שקל מאוד להגיע ממנה, למחשבה של- למה להמשיך בסבל? הרי אני גם ככה לא יורד,  ואז לרוב מגיעה הארוחה המנחמת. שמרחיקה אותנו בהחלט מהמטרה הנכספת.

 

איך לצאת  מהתקיעות? 7 דרכים להתמודד


קודם כל, חשוב להבין שמדובר בתגובה טבעית של הגוף. בכל תהליך של הרזיה, מגיע בשלב מסויים של התקיעות במשקל. נכון זה שלב מתסכל אך לרוב הוא אורך כשלושה שבועות ולכן אם תאזרו מספיק סובלנות ותמשיכו בדיאטה, תעברו אותו בהצלחה. 7 דרכים שיעזרו להכם להמשיך בירידה במשקל:

 

1. בדקו מה השתנה - האם השתנו שעות האכילה, התחלתם לדלג על ארוחות, להגדיל כמויות או להפחית אותם יותר מידי, כל אחד מגורמים אלו עלול להביא למצב של עצירה בירידה במשקל.

 

2. נהלו רישום אכילה להפחתת אכילה בהיסח הדעת - הרישום יסייע לכם להיות מודעים יותר למה שאתם מכניסים לפה. לעיתים רבות הבעיה היא אכילה בהיסח הדעת - טעימות מהסיר, ביס מהחלה, שאריות של הילדים, יישור עוגה, ליקוק השוקולד מהסכין ועוד. לרוב אכילה זו לא תחשב כאכילה של ממש. קל מאוד לא  להתיחס אליה במיוחד כי היא נעשית "על הדרך" - בעמידה, בלי צלחת, תוך כדי נסיעה באוטו או הליכה, ליד המקרר ועוד. בלי לשים לב מצטברת לה תוספת קלורית לא קטנה שעלולה למנוע ממכם מלהמשיך בהרזייה.

 

3. עשו שינוי בספורט ובתזונה - במידה ובאמת שום דבר לא השתנה, יכול להיות שהגוף התרגל. במקרה זה נצטרך להבין שמה שעבד לנו פעם, עכשיו פחות עובד, ויש צורך לשינוי שיאיץ את התהליך. ניתן לשנות את הרכב הפחמימות והחלבונים, את המצרכים שאתם צורכים בד"כ ולהחליפם באחרים, ניתן לשנות את הפעילות מאירובית לאנאירובית או להיפך וכו. השינוי יגרום לגוף להערך מחדש. בספורט - לשרירים אחרים לעבוד, ובתזונה, שינוי הרכב האוכל מסיע להוציא יותר אנרגיה כדי להתמודד עם השינוי. שינוים אלו לרוב מובילים לירידה במשקל ללא צורך בהפחתה קלורית. חשוב מאוד להוריד בכמות הקלוריות רק אם אין ברירה אחרת, ומומלץ בהתיעצות עם דיאטנית, על מנת למנוע מצב של הפחתה בקצב חילוף החומרים, שעלולה להביא לעצירה בירידה במשקל או עלי ה מהירה בחזרה.

 

4. היו במסגרת - מעקב אישי עם דיאטנית, קבוצת תמיכה או כל מסגרת אחרת שתיתן לכם תמיכה בשעת הצורך ותעזור לכם להמשיך להתמיד, ולא ליפול בתקופה הקשה הזו. ניתן גם לגייס את הסביבה הקרובה לשם כך- חברים, משפחה וכו


5. שתו הרבה מים - שתיה מצליחה לזרז את חילוף החומרים, לעודד שריפת שומן, ולווסת את התיאבון.

 

6. בדקו אם המטרה שהצבתם ריאלית - האם הצלחתם בעבר לשמור על משקל היעד אליו אתם שואפים לאורך זמן? במידה והתקיעות איננה חולפת, והגוף התיצב במשקל הנוכחי חשוב לבדוק אם יש מוכנות לשאת את המחירים הכרוכים בירידה נוספת במשקל. במידה ומדובר ב-2 קילו, ותצטרכו לעשות קיצוץ בקלוריות ולפגוע בהנאה באוכל, יתכן שזה לא שווה את זה. אך אולי אם מדובר ביותר, למשל 7 קילו, כן תהיו מוכנים לעשות  חלק מהויתורים הדרושים כדי להגיע ליעד שלכם. בכל מקרה ההבנה שהבחירה בידים שלכם, תמנע ממכם לחוש חוסר אונים ובכך תגביר את הסיכויים להתמדה בתהליך.

 

7. הפחיתו מתח ודאגו למספיק שעות שינה - מצבי מתח נפשיים ופיזים גורמים לעליה של הורמוני סטרס, ועלולים לפגוע ביכולת הגוף לנצל שומן לאנרגיה במקום זאת לפרק שריר. חשוב למצוא דרך להפחתת מתחים אם על ידי ביצוע מדיטציה, כתיבה, יעוץ פסיכולוגי, ועוד. בנוסף חשוב להקפיד לישון 7-8 שעות שינה. שינה לא מספקת עלולה לפגוע בקצב חילוף החומרים, להעלות הורמונים שאוגרים שומן, ולעודד הגברה של התיאבון.

סיגלית פז, הינה דיאטנית קלינית בוגרת החוג למדעי התזונה באוניברסיטה העיברית

אם יש לכם עוד נושאים ושאלות בנושאי תזונה ודיאטה, אתם מוזמנים לפנות אלי באמצעות דף צור הקשר או דרך דף הפייסבוק שלי

 

! חשוב לדעת !
ברבים מביטוחי הבריאות הפרטיים ניתן לקבל החזר כספי
מלא או חלקי על מפגשים עם דיאטנית
ברר/י עם סוכן הביטוח שלך
האם גם לך מגיעים
החזרים
bottom of page